GNSS.nl VRS RTK netwerk

GNSS.NL Netwerk werkt op elk apparaat

Omdat het GNSS.NL netwerk gestandaardiseerde correctie berichten verstuurd is het te gebruiken met elk apparaat. Zo leveren wij de volgende opties;

  • RTCM (protocollen 2, 3 en 3.2)
  • CMR en CMR+ voor Trimble gebruikers
  • MSM berichten voor betere performance

Alle GNSS constellaties

Het GNSS.nl netwerk stuurt data op de volgende signalen;

  • GPS – L1 L2 L5
  • Galileo – E1 E5 E6
  • Glonass – L1 L2 ( L5 is nog niet actief in Glonass satellieten
  • Beidou – B1l, B2l, B3l, B1C, B2a, B2b
Bekijk de prijzen

Betaald vs Gratis Netwerk

Waarom betalen voor RTK?

De reden dat bedrijven een vergoeding vragen voor het netwerk is omdat de stations en de coordinaten van de stations bijgehouden worden. De stations zijn ook afgeschermd zodat niemand erbij kan komen om zo aanpassingen in de stations te maken. Elke aanpassing kan namelijk grote gevolgen hebben op het netwerk. 

 

Gratis RTK netwerken worden vaak gehost door meerdere particulieren. Omdat meerdere particulieren toegang hebben tot de stations kan eigenlijk nooit de kwaliteit gewaarborgd worden. Mocht namelijk iemand zijn stations offline halen of zelf een meter verschuiven op zijn dak dan verschuifd jou ingemeten punt ook een meter mee. 

Virtual Base Station (VRS) en Nearest optie

GNSS.NL maakt gebruik van de zogenaamde VRS techniek. Hierbij wordt binnen het netwerk een virtueel basis station gemaakt dichtbij de gebruiker om zo de nauwkeurigheid en performance te verhogen. 

Mocht jou ontvanger dat om een of andere reden niet aankunnen dan kun je ook rechtstreeks verbinding maken met het dichtsbijzijnde station

Bekijk de prijzen

Volledige Dekking BeNeLux en grensgebied Duitsland

Volledige dekking

Het GNSS.nl Netwerk is speciaal voor bedrijven en particulieren die in Nederland, Belgie en Luxemburg werken. 

Nu hebben we ook veel agrarische partijen die in het grensgebied van Duitsland zitten dus om daar ook een goede verbinding aan de bieden hebben we ook stations in Duitsland geplaatst.

 

 

Bekijk de prijzen

INDUSTRIES

Je Kunt het GNSS.nl netwerk in alle industrieen gebruiken waar hoge RTK GNSS precisie nodig is. Wij zorgen ervoor dat de data altijd beschikbaar en bruikbaar is, of je het nu in een bestaande ontvanger gebruikt of in een zelfgemaakte RTK GNSS ontvanger.

 

Bekijk de prijzen